tirsdag, november 14, 2006

Et spændende firma

Netop i disse år er der mange danskere, der investerer i Berlin. Det er primært boliger i Berlin, der er i fokus. Det er en spændende udvikling, som sikrer mange danskere en fornuftig investering.

Der er mange udbydere på det marked. Vi har kendskab til virksomheden BoligBerlin, der både sælger og rådgiver om investering i Berlin

Den danske Wikipedia skriver om Berlin:

Berlin var en delt by fra Anden Verdenskrigs slutning til den tyske genforening i 1990. Vestberlin var et 'land' i Forbundsrepublikken, mens Østberlin var hovedstad i DDR.

Før genforeningen af Tyskland i 1990 var Bonn ved Rhinen Forbundsrepublikken Tysklands provisoriske hovedstad, og Østberlin var hovedstad i DDR. I den såkaldte hovedstadsbeslutning afgjorde den Tyske Forbundsdag den 20. juni 1991, at Berlin skulle være den nye hovedstad i det genforenede Tyskland, og det trådte i kraft i 1999.

Berlin blev under 2. Verdenskrig kraftigt beskadiget under talrige bombardementer, og byen er i dag i rivende udvikling, og der bliver til stadighed nybygget og renoveret i den tyske hovedstad.

Indbyggertallet er 3.396.990 (30. november 2005), og hele regionen Stor-Berlin har et indbyggertal på 4-5 mio.

Siden 1990 er der foregået en omfattede byggeaktivitet og rekonstruktion af byen, se eksempel Potsdamer Platz. Dog er byen tydeligt ændret sammenlignet med, hvordan den var før krigen.

Berlin blev hovedstaden i det genforenede Tyskland i juni 1991. Regeringen og mange af de vigtige ministerier flyttede fra Bonn til Berlin i 1999, og byen fremstår igen som et af Europas vigtigste politiske og kulturelle centre.

Etter krigen blev byen delt mellem de sejrende magter. Bonn blev en "provisorisk" hovedstad i Vest-Tyskland. Berlin blev delt i fire sektorer, en britisk, fransk, amerikansk og sovjetisk. Den sovjetiske sektor blev senere til hovedstaden Berlin i DDR. Den vestlige del blev et demokratisk forbillede midt i en socialistisk-kommunistisk østblok og fik derfor stor betydning under den kolde krig.

For at hindre befolkningen i at flygte fra DDR byggede østtyske ingeniør-tropper i 1961 en 43 km lang mur (Berlin-muren) som delte byen i to. Muren, som kom til at symbolisere jerntæppet og delingen af Europa, blev bevogtet med minefelter, pigtråd og soldater frem til 1989, da det kommunistiske regime måtte give sig for presset fra befolkningen.

Flere hundrede mennesker blev dræbt ved muren i løbet af den kolde krig; efter kommunismens sammenbrud blev mange DDR-ledere strafforfulgt for bl.a. disse drab og dømt til lange fængselsstraffe.

Du kan evt. tage toget til Berlin med DSB