onsdag, november 15, 2006

En anden selskabsform

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Et anpartsselskab er en selskabsform, som medfører at ejerne, kaldet anpartshavere, kun hæfter med indskudsbeløbet i modsætning til et interessentskab eller enkeltmandsvirksomhed, hvor ejerne hæfter med hele deres formue. Andre forskelle er blandt andet, at regnskabet skal revideres af en registreret eller statsautoriseret revisor. Anpartsselskabet reguleres af anpartsselskabsloven (formelt lov om anpartsselskaber) og selskabets vedtægter. Anpartsselskabsloven regulerer i langt mindre grad end aktieselskabsloven og giver dermed anpartshaverne stor frihed til at indrette sig, som de finder det passende. På grund af dette og det mindre kapitalkrav, har anpartsselskabet et dårligere ry end aktieselskabet.
Anpartsselskaber har ofte lille ejerkreds og bruges ofte som opstarts virksomheder eller holdingselskaber
Anpartsselskaber kan kendes ved at deres navn skal indeholde ordet "anpartsselskab eller forkortelsen "ApS" (jf. lov om anpartsselskaber §2 stk. 1).

Der er en del virksomheder, der vælger denne selskabsform og fastholder den. Det er f.eks. Reklamebureau Concept Interest i Nordjylland eller Bygge-Team Himmerland i Aars.

Hvis du vil vide mere om dette emne, kan du besøge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen



Sponsorerede links: