mandag, marts 17, 2008

Kæledyr

Hvad er definationen egentlig på et kældeyr, ja spørge man Wikipedia får man følgende svar:



Et kæledyr er et dyr man holder i sit hjem.


De mest normale kæledyr er hund og kat, men også andre dyr, f.eks. forskellige former af gnavere anses for at være kæledyr.


Et kæledyr er et dyr som ejeren holder af og beholder dem pga. det selskab dyret kan tilbyde. Normalt vil man ikke forvente at disse dyr skal arbejde for mennesket eller blive spist af mennesket. At have et kæledyr kræver omsorg og den rette pleje.


Der findes også hobbydyr eller selskabsdyr, men disse er som regel dyr man ikke kan være sociale sammen med, f.eks. i form af krybdyr eller fisk. Nu om dage er det ikke usædvanligt at holde mere eksotiske former af pattedyr, og disse går som regel også ind under betegnelsen hobbydyr, da de kræver store udendørs anlæg, og det er ikke dyr man aktivt bruger tid sammen med, men mere dyr man observerer. Her kan arter som næsebjørn, vaskebjørn og domesticerede arter af ræve nævnes. - Udlånt herfra


Der står ikke noget om, om en ko eller andet kvæg vil falde ind i den kategori, hvis man nu har den til at gå indendørs i stuen osv., men det vil nok også være de færreste der vil kunne finde plads til at have en ko gående. Et andet aspekt af det ville være de mange penge man ville skulle bruge på kvægfoder hele tiden, og va det en ko ville den nok egentlig også helst se sig mest tilfreds med at stå ude på marken og græse på livet løs.